نخستین یادواره شهدای ورزشکار استان آذربایجان شرقی برگزار شد

 

اولین کنگره بزرگداشت شهدای ورزشکار استان با شعار “آنان که مدالشان پلاکشان شد” در تبریز برگزار شد.

آیت الله محسن مجتهدشبستری در نخستین کنگره شهدای ورزشکار آذربایجان‌شرقی که با تجلیل نمادین از ۱۲ شهید ورزشکار همراه بود با تاکید بر تربیت همزمان روحی و جسمی در انسان اظهار داشت: انسان موجودی تربیت‌پذیر است که تربیت پذیرترین موجودات در تربیت جسمی و روحی است.
امام جمعه تبریز گفت: در دین مبین اسلام در مورد پیاده‌روی و شنا و نیز تیراندازی سفارش شده و خوشبختانه امروز ورزش شنا رایج شده و کودکان نیز شنا آموزش می‌بینند.
عضو خبرگان رهبری افزود: در جمهوری اسلامی ورزش و ورزشکاری مورد توجه  بوده و ورزش در مسیر پیشرفت قرار دارد و جوانان در مسابقات مختلف بین‌المللی و ورزشی موفقیت کسب کرده و در صورت برنده شدن در مسابقات مهم جشن و شادمانی برگزار شده و حتی مقام معظم رهبری پیام می‌دهند چرا که پرچم جمهوری اسلامی به اهتزاز درآمده و نوعی سربلندی برای ما است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: رقابت و برنده شدن در میان تیم‌های داخلی نباید به حالت تعدی و بی‌نظمی و شکستن صندلی‌های استادیوم منجر شود و نباید عکس‌العمل خلاف شئونات اسلامی و اخلاقی رخ دهد.
وی یادآور شد: برد و باخت در مسابقات ورزشی موضوعی عادی است اما آنچه مهم است برتری بر تیم‌های خارجی است که موجب سربلندی نظام جمهوری اسلامی می‌شود.
امام جمعه تبریز اظهار داشت: امام راحل نیز بر موضوع ورزش تاکید داشته و خودشان نیز به صورت منظم پیاده روی می کردند و ایشان بسیار مقید به این مسئله بودند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ورزش همگانی را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی باید در جامعه ترویج یابد تا بیماری‌ها و امراض مختلف وجود نداشته باشد.
آیت الله شبستری گفت: کسانی که در سنین جوانی ورزش نمی‌کنند نتایج سوء آن را در سنین کهنسالی می‌بینند و باید بخشی از زمان خود را به ورزش اختصاص داد.
وی شهدای ورزشکار را دارای جایگاه برتر دانست و گفت: شهدای ورزشکار توانستند در بعد تربیت جسمی و روحی موفق باشند و با تربیت روحی بالا  در میادین نبرد حاضر شوند.
امام جمعه تبریز تصریح کرد: شهدا به مقامی رسیده‌اند که بالاتر از آن وجود ندارد و خانواده شهدا که توانسته‌اند چنین فرزندانی تربیت کنند شایسته تقدیر و تبریک هستند.
وی یادآور شد: انفاق جان مهم‌ترین انفاق است و این موضوع بالاترین سخاوت است چرا که انسان در بخشش جان باید به جایگاه بلندی برسد.
عضو خبرگان رهبری گفت: تربیت روحی مهم‌تر از تربیت جسمی است چرا که اگر انسانی از نظر روحی سالم و تربیت یافته نباشد موجب انحراف جامعه نیز می‌شود.
وی ملت ایران را از نظر روحی قوی دانست و گفت: ملت ایران در ۲۲ بهمن امسال این آمادگی روحی خود را نشان دادند و در انتخابات هفت اسفند نیز این آمادگی معنوی را نشان خواهند داد.
نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه اگر در طول ۳۷ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی سایه رهبری نبود شاهد امنیت کنونی کشور نبودیم، افزود: می بینیم کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه توسط استکبار و ایادی آنها به ناامنی کشیده شده‌اند اما ایران اسلامی در چنین شرایطی در امنیت بسر می‌برد که این امنیت به واسطه قرار گرفتن در زیر چتر رهبری و ولایت ‌فقیه است.
آیت‌الله شبستری با تأکید بر اینکه اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی بسیار بیشتر از گذشته است، گفت: هر نفری که در انتخابات حاضر می‌شود نباید به‌ تنهایی حضور یابد بلکه باید تعدادی را نیز به همراه خود در پای صندوق‌های رأی حاضر کند که لازم است بدانیم در روز رأی‌گیری هر قدر صفوف مشارکت‌کنندگان فشرده‌تر و تعداد آرای مردم بالاتر باشد همان مقدار دشمن از ایران بیشتر حساب می‌برد.


جانشین فرمانده سپاه عاشورا نیز دراین همایش با بیان اینکه شهدای ورزشکار گمنامان عرصه قهرمانی ایران بودند، گفت: این شهدای گرانقدر شجاعت و جسارت خود را در میدان عمل نشان داده و با غلبه بر هوای نفس خود جهانیان را در بهت و حیرت فرو بردند.
سرهنگ علی قادری ، اطاعت از فرامین ولی فقیه زمان و عمل به دستورات الهی و اسلامی را مهم ترین وصیت شهدای دوران دفاع مقدس عنوان و اظهار کرد: بر این اساس امروز وظیفه و رسالت مهم تک تک افراد جامعه عمل به چنین وصایای گرانقدری است تا آسیبی به کشور از سوی دشمنان وارد نشود.
وی اضافه کرد: امنیت پایدار امروز موجود در کشور ناشی از شجاعت ها و از جان گذشتگی های شهدای دفاع مقدس است که باید از چنین دستاوردی به بهترین شکل ممکن بهره برداری کنیم.

آذربایجان شرقی در طول دوران پس از انقلاب اسلامی از جمله هشت سال دفاع مقدس ۱۲ شهید ورزشکار که دو نفر را شهدای مدافع حرم شامل می شود، تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.


جمشید نظمی مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی در کنگره شهدای ورزشکار آذربایجانشرقی گفت : شهدای ورزشکار پهلوانان عرصه ورزش و جهاد و عشق به ولایت و رهبری هستند.
مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی و رییس ستاد تشکیلانی این کنگره  در ادامه این نشست افزود : آرامش و آسایش امروزی در این روزهای بحرانی منطقه حاصل جانفشانی و از خودگذشتی شهدای گرانقدر ما بوده که امروز توانسته ایم با اقتدار در مقابل دشمنان اسلامی بایستیم
وی افزود : شهدای زیادی در این استان نیز از قشر ورزشکار با روححبه پهلوانی بودند که با نثار جان و خون خویش به درخت تنومند اسلام امروز آرامش و امنیت را برای ما به ارمغان آورده اند که زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا وظیفه دینی و شرعی ماست.
نظمی با اعلام اینکه ورزشکاران هم شهدای زیادی را برای پیروزی جنگ تحمیلی برای حفظ دین اسلام، کیان انقلاب و دفاع از مرز و بوم تقدیم کردند، بیان داشت: امروزه ورزشکاران این استان که بیشتر از قشر جوان و نوجوان جامعه هستند باید درس رشادت، دلیری و آزادمردی را از شهدا بیاموزند.
نظمی تصریح کرد: شهدا نقطه تعالی ایثار و فداکاری هستند که گرامیداشت یاد و نام آن‌ها برکت زندگی ما است.
وی در ادامه هدف از برگزاری کنگره شهدای ورزش استان را ارتقای اخلاق در سطح جامعه ورزش عنوان کرد: «هدف ما از برگزاری این کنگره در استان ارتقای سطح اخلاق در ورزش و برطرف شدن چالش‌ها در فرهنگ ورزشی است. برگزاری این کنگره فرصت خوبی است تا جامعه ورزشی نگاهی به درون خودش داشته باشد تا شهدایی که زمانی ورزشکار بودند، اما با فداکاری و از خودگذشتگی جان خود را فدا کردند، بهتر بشناسیم و با آنها ارتباط برقرار کنیم.
نظمی ، شهدا را شناسنامه‌های فرهنگی ورزش کشور عنوان کرد که باید فرهنگ ایثار و ایستادگی‌شان به ورزشکاران منتقل شود گفت :برگزاری این کنگره می‌تواند یک پیام به جامعه ورزشی کشور باشد که آنها وارث کسانی هستند که روزی میدان رقابت ورزشی را ترک کردند و حضور در جبهه‌ها را به ورزش ترجیح دادند و به افتخار شهادت نائل آمدند. این شهدا شناسنامه‌های فرهنگی و تعیین‌کننده ارزش‌های اخلاقی ورزش کشور هستند. ‌آنها با شهادت درس بزرگی به جامعه ورزش دادند و باید بتوانیم پیام مقاومت و ایستادگی شهدا را از طریق برگزاری کنگره شهدا به جامعه منتقل کنیم.
مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه توجه به اخلاق به صورت جدی باید جزو برنامه‌های ورزشکاران قرار گیرد، ادامه داد: وقتی یک ورزشکار به مسابقات بین‌المللی می‌رود، فراتر از مدال‌آوری باید بداند نماینده فرهنگ بالای ایران اسلامی و شهدای ورزشکار است و در جهت حفظ و توسعه این فرهنگ گام بردارد. ورزش ما فقط نتیجه‌گرا نیست و باید پشتوانه فرهنگی داشته باشد. این پشتوانه می‌تواند برگرفته از پیام شهدا باشد.

مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی دراین همایش با اشاره به نقش ورزش و آمادگی جسمانی رزمندگان اسلام در طول دوران دفاع مقدس، گفت: حضور در جبهه های حق علیه باطل نیازمند آمادگی جسمانی کامل بود چون در میدان مبارزه رزمی و جسمی امکان مقابله با دشمن رو در رو تنها با روحیه ورزشکاری میسر بود.
جمشید نظمی اظهارکرد: در جریان هر گونه جنگ رزمی علاوه بر امکانات و تجهیزات دفاعی ، فرد رزمنده باید از شرایط جسمانی قابل قبول نیز برخوردار می شد که درهمین ارتباط می توان ادعا کرد که هیچ رزمنده ای در دفاع مقدس نمی توانست در جبهه ها حضور یابد مگر اینکه به لحاظ جسمانی و روحی ورزشکار می بود.
وی ، اجرای عملیات های آبی خاکی و حضور در شرایط مختلف جغرافیایی اعم از مناطق گرمسیر جنوب و کوهستانی و سرسیر غرب کشور را لازمه داشتن آمادگی جسمانی فراوان بود که در همین زمینه تمرینات منظم و بی وقفه در مناطق عملیاتی برگزار می کردیم.
نظمی که یکی از فرماندهان لشکر عاشورا در طول هشت سال دفاع مقدس بود، با تاکید بر اینکه شهدای ورزشکار جسم و روح خود را برای دفاع از کیان میهن اسلامی در طبق اخلاص گذاشتند، گفت: این جوانان در عین اینکه به لحاظ جسمانی از قدرت جوانی و نشاط برخوردار بودند اما برای دفاع از حیثیت کشور خود راهی جبهه های جنگ شدند تا ما امروز با آسایش و آرامش زندگی کنیم.
وی از شهدای ورزشکار به عنوان پهلوانان واقعی ایران زمین یاد کرد و افزود: آنها توانائی های نفسانی و روحانی خود را در دوران هشت سال دفاع مقدس نشان دادند.

کنگره شهدای ورزشکار استان با تلاش سازمان بسیج ورزشکاران آذربایجان شرقی برای پاسداشت این رشادت ها و دلاوری ها در تالار اندیشه ائل گلی با حضور خانواده های شهدا، مسئولین استانی و بسیجیان برگزار  شد.

 

کلیه ی حقوق این وب سایت برای بسیج ورزشکاران کشور محفوظ است